Bossche Bollen Workshop
De workshop Bossche bollen maken duurt ongeveer 1 uur en bestaat uit een quiz en het zelf maken van Bossche bollen onder begeleiding. Je kunt het combineren met iets anders.
De Bossche bol is een iconische lekkernij met een geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1930, toen bakker Jan de Groot het voor het eerst introduceerde als uitje in 's-Hertogenbosch.
Dit kun je verwachten van Bossche bollen maken
Het duurt ongeveer 1 uur en bestaat uit twee delen. We starten met een spel over de Bossche lekkernij. Zo leer je meer over de echte Bossche bol op een vermakelijke manier.
Tijdens het tweede deel maakt iedereen zijn Bossche bol, onder begeleiding van onze experts. Je gaat slagroom kloppen, chocolade smelten en alle andere handelingen uitvoeren die bij het maken van deze lekkernij komen kijken.
En aan het einde kunnen jullie je eigen creatie op eten met koffie of thee.
Het is geschikt voor zowel grote als kleine groepen. Hou er rekening mee dat de workshop circa 1,5 uur duurt bij een groep met meer dan 50 personen.
De Bossche bollen workshop is ook mogelijk in het Engels, geef dit aan tijdens je reservering.
Bossche bollen maken combineren
De Bossche bollen workshop duurt ongeveer 1 uur en kun je makkelijk combineren met bijvoorbeeld een koe schilderen escape room, murder mistery game, een rondvaart of iets anders. Neem contact op of bekijk de site, voor de mogelijkheden.
Over de Bossche bol
De geschiedenis van de Bossche bol is nauw verbonden met 's-Hertogenbosch, de stad waar deze lekkernij zijn oorsprong vindt.
Zoals we die vandaag de dag kennen, werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1930 door bakker Jan de Groot. Sindsdien is het uitgegroeid tot een iconisch dessert en een ware specialiteit van de stad.